Callipo Tuńczyk w oliwie z oliwek z chili 170g
Opis
Callipo Trancetti di Tonno con peperoncino di Calabria - Pikantny Tuńczyk w oliwie z oliwek 170g
Kawałki tuńczyka żółtopłetwego ze świeżą papryczką kalabryjską w oliwie z oliwek, dla jeszcze bardziej wyrazistego smaku, idealne do sałatek, kanapek, pizzy lub do przygotowania sosów na bazie tuńczyka.
Firma Callipo do produkcji swoich filetów z tuńczyka żółtopłetwego od ponad 100 lat wybiera tuńczyka najwyższej jakości i przetwarza go w całości we Włoszech, w zakładzie Maierato (VV), we wszystkich fazach produkcji, zgodnie z wielowiekową tradycją Kalabryjską. Po ugotowaniu tuńczyka na parze, jeden po drugim wybierane są najlepsze filety, następnie są ręcznie wkładane do słoików, przestrzegając surowych zasad higieny i bezpieczeństwa żywności. Następnie sa długo doprawiane, aby zapewnić Ci ten intensywny i niepowtarzalny smak. Filety z tuńczyka Callipo jako jedyne na włoskim rynku zawierają sól jodowaną. Sól Jodowana jest „chroniona”, ponieważ dzięki specjalnemu procesowi technologicznemu utrzymuje stałą zawartość jodu nawet po ugotowaniu oraz w przygotowaniu potraw, zapewniając jego przyswajalność.
- opakowanie 170g
- po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni
Skład: TUŃCZYK żółtopłetwy "Thunnus albacares", Oliwa z oliwek, papryczka peperoncino (4%), sól jodowana Presal® Jodized Salt (włoska sól morska, jodan potasu 0,007%).
- tuńczyk jest przetwarzany we Włoszech z tuńczyka pochodzącego z UE i spoza UE lub z obszaru połowowego FAO wskazanego na opakowaniu.
Średnie wartości odżywcze w 100g:
- Wartość energetyczna: 1504kJ/364kcal
- Tłuszcz: 33g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,8g)
- Węglowodany: 0g (w tym cukry: 0g)
- Białko: 17g
- Sól: 0,89g
Kraj pochodzenia: Włochy